nov 2005
Papierversnipperaar

Pasted Graphic 1
Tja, dat krijg je er nu van als je de dozen van uitgepakte postpakketjes laat slingeren. Dan komt er een klein monstertje dat zich omvormt tot energiezuinige papierversnipperaar. Het nadeel is een berg troep op je vloer maar het voordeel is dat je de gefabriceerde snippers zo in de oud-papier bak kunt gooien.
|
Eindelijk weer lekker spelen
Afbeelding(25)
Vanmorgen was het gelukkig weer aardig weer. Dus konden we eindelijk weer eens uitgebreid wandelen en spelen. Zelfs deze twee die-hards willen nl. met dat slechte weer helemaal niet graag naar buiten! Gelukkig was er door de storm weer heel veel speelgoed aangespoeld. Zo vond JayJay zomaar deze prachtige stok met plastic er aan gebonden. Daar kan ie zomaar een kwartier mee zoet zijn.
|
Het zwanenmeer
Afbeelding(23)
Aan het strand vind je als hond soms hele leuke dingen om mee te spelen. Maar wat we vandaag vonden was minder leuk. Deze jonge zwaan is waarschijnlijk slachtoffer geworden van het noodweer van de afgelopen dagen. Een week geleden zagen we hem nog vrolijk met Pa en Ma Zwaan en broers en zussen rondzwemmen. Natuurlijk moest deze zielepiet wel even uitgebreid besnuffeld worden maar toen ze merkten dat het arme beest niet op hen reageerde, waren ze hun interesse snel verloren.
|
Groente is lekkkuuuuuuur!
Pepper moet eigenlijk een paar kilootjes kwijt in verband met zijn HD. JayJay is volgens de trimster goed op gewicht voor shows maar de dierenarts zou hem, volgens haar, graag een kilootje lichter zien. Nu krijgen ze al niet overdreven te eten (300 gram Duck per dag) maar het zijn nu eenmaal niet van die wandelaars..... meer snuffelaars. Dus sinds enige tijd krijgen ze nu 200 gram Duck en 100 gram groentemix. En dat vinden ze toch lekker. Als ik de keukenmachine tevoorschijn haal zijn ze niet meer uit de keuken weg te slaan. Vandaag heb ik een mix gemaakt van broccoli, bloemkool, worteltjes en wat sardientjes (voor de smaak). Mmmmmmmm...... smullen.
|
Hardleers
Na het vorige avontuur zou je toch wel verwachten dat JayJay wel wat geleerd zou hebben. Maar nee hoor, vanmorgen gleed hij weer uit. Nu aan de andere kant van de zwemplas. Dit keer moest ik zelf tot mijn ellebogen in het water om hem er uit te vissen. Brrrr...... behoorlijk koud hoor dat water. Gelukkig rende hij zich zelf snel weer droog en we maakten nog wat spannends mee! Er lag nl. een dode aalscholver aan het strand..... al lichtelijk aangevreten. Typisch, hoe honden reageren op een dood dier. Ze zijn reuze nieuwsgierig maar weten ook wel dat er iets niet in de haak is. Het blijft bij een beetje voorzichtig snuffelen maar bij het minste of geringste geluid van buitenaf schrikken ze zich een hoedje. Net als bij de eerste egel die ze tegenkomen of een vlinder die heerlijk op het asfalt ligt te zonnen..... dat zijn het maar pantoffelhelden.
|
Tja.... als je zo doldriest bent....
dan kan er wel eens een ongelukje gebeuren.

Afbeelding(18)
Dus als je in je enthousiasme keihard over deze balk rent.... dan kan je wel eens in het water vallen. Zeker nu die balk 's-morgens behoorlijk glad is door de dauw. Gelukkig is het vrouwtje bij de tijd en gaat ze niet eerst een foto maken terwijl ik uit alle macht op de kant probeer te komen maar vist ze me er gewoon uit. Want het water is al best wel koud, bovendien schrik je er wel van en weet je niet waar je naar toe moet. Ik ben blij dat het zonnetje scheen, ik heb me even lekker warm kunnen rennen en toen we thuis waren ben ik even lekker afgedroogd met een warme handdoek.
|
Lekkerbek!
Pasted Graphic 2
Tja, ik ben net iets te klein om dat heerlijke stukje zalmfilet van het aanrecht af te pikken. Niet dat ik honger heb, want ik heb net gegeten. Helaas wordt de nieuwe keuken hoger dus dan kan ik er helemaal niet meer bij.
|
Soms slaat je fantasie op hol!
Het was al vandaag de tweede keer dat de politie kwam controleren bij de zwemplas, waar ik mijn honden uitlaat. Zondag signaleerden we ze ook al. Is toch niet zo vreemd, zul je zeggen? Maar wel als je bedenkt dat er, afgezien van wat hondenuitlaters, 's-winters daar geen kip te bekennen is. En nog vreemder als je weet dat de politieagenten hier op één hand te tellen zijn. Wat zou er aan de hand kunnen zijn? Controleren ze op boten die illegaal de haven uit worden gesmokkeld? Of op illegale oestervissers? Of worden er palingfuiken leeg geroofd? Of zou er een potloodventer gesignaleerd zijn? In dat geval moet ik vanmiddag naar het dorp om me een bus blauwe verf aan te schaffen! Misschien is er wel een veel voor de hand liggender reden; misschien zochten ze gewoon een rustig plekje om even een dutje te doen en draaiden ras weer om toen ze mij zagen lopen.... wat dat kan natuurlijk niet, slapen onder diensttijd.
|
Partners in "crime"
Tja, als het vrouwtje om vijf uur 's nachts nog niet beneden is...... dan ga je toch gewoon naar boven? Een beetje klieren met het traphekje en ziezo, dat is ook weer geregeld. Nog een beetje aan de slaapkamerdeur krassen en dan heb je toch je zin. We werden vannacht dus enthousiast besprongen door niet één maar twee honden, want hoe braaf Pepper ook altijd is; deze buitenkans liet hij zich ook niet voorbijgaan! "Partners in crime" zullen we maar zeggen.
|
Pftttttt..... ik word er gek van
Pasted Graphic
Ja hoor, vanmorgen om tien over vijf was het weer zo ver. Ons puppekind zat weer beneden aan de trap te jammeren. Gelukkig had ik een zak brokjes mee naar boven genomen en daar heb ik een handje van naar beneden gegooid. Daarna weer gauw mijn bed in. JayJay heeft een half uurtje in het pikkedonker lopen zoeken naar de brokjes. Je zou toch denken dat hij dan wel moe zou zijn...... maar nee hoor. Om tien over zes ging hij vrolijk weer verder. Het is nu definitief uitgesloten dat hij a. jammert omdat hij honger heeft b. omdat hij moet plassen dus de enige conclusie is dat hij jammert om mij. Als ik naar beneden ga is namelijk alles weer goed en gaat hij gewoon weer lekker slapen. Het wordt hoog tijd om eens wat gedragsexperts te raadplegen, wellicht kan ik met de Bach bloesems wat bereiken.
|
Vrouwtje aan het werk dus......
Trekspelletje
Het vrouwtje heeft bijna heel de dag achter de PC gezeten. Gelukkig heeft ze onze doggybags op de werkkamer gelegd en onze speelgoedmand. En zoals je ziet vermaken wij ons hier prima met een trekspelletje. En zo hebben al die oude overhemden ook nog enig nut.

|
5 Ooms en tantes van JayJay geboren
dag2a
Tja, het is even nadenken maar toch is het zo! Flojo, de moeder van deze 3 teefjes en 2 reutjes is nl. ook de moeder van JayJay zijn moeder, Noubalou. Dus in de mensenwereld zou onze kleine rakker van 10 maanden "oom" en "tante" moeten zeggen tegen deze humpies van nog geen tien dagen.
|
Het moet ook niet gekker worden....
Vannacht om een uur of twaalf werden we opgeschrikt door een aantal schoten in de buurt. Wat er aan de hand was weet ik nog steeds niet. En vanmorgen begon JayJay al om 5.10 uur te jammeren en te zeuren onder aan de trap. Dit keer hebben we hem maar eens een grote bek gegeven en hem laten jammeren. Vervolgens heb ik nog een uurtje of twee gedommeld met het puppegepiep op de achtergrond. Om half acht ben ik er toch maar uitgegaan om hem te eten te geven met als resultaat dat beide honden om negen uur allebei uitgebreid waren uitgelaten en ik om kwart over negen aan de strijk stond. Op zich wel lekker zo'n lange dag maar de korte, onrustige nacht bevalt wat minder.
|