okt 2005
Mijn Mac is jarig
Tijdens het opruimen van mijn archief kwam ik de faktuur van mijn Mac tegen. En wat blijkt.... hij is vandaag jarig. Precies 4 jaar geworden. Het is een 733 Mhz PowerPC G4 met 17 inch LDC-scherm en draait onder Tiger. En guess what? Hij loopt nog steeds als een zonnetje. Af en toe ruim ik zijn harde schijfje eens op en dat is alles. In al die 4 jaar nog nooit last gehad van virussen, spyware en dat soort ongein. Lang leve de MAC!
|
Stelletje dombo's
Gisteren waren we op bezoek bij mijn ouders. Die hebben vanuit de huiskamer fantastisch uitzicht op het water. Aan de overkant liepen wat kinderen te scharrelen, allen voorzien van een zwemvestje. Op een gegeven moment valt er één in het water en probeerde zonder succes de kant op te klauteren. En wat deden de andere twee? Die stonden er als een stel apatische dombo's bij te kijken en staken geen hand uit. Er moest een voorbij varende zeilboot aan te pas komen om de kleine meid uit het water te vissen. Lekker stel.....
|
Biologische klok
De biologische klok van JayJay is nog niet ingesteld op de nieuwe wintertijd. Vanmorgen stond hij al vroeg beneden aan de trap te piepen. Toen ik een blik op de wekker wierp, gaf die half zeven aan. Met mijn slaperige kop probeerde ik te verzinnen of ik die klok nu al had verzet. Kon er even nog niet opkomen. Beneden aangekomen bleek dat het dus pas half ZES was. Ik heb ze te eten gegeven en even in de tuin gelaten, maar was inmiddels zelf klaar wakker. Ben ik maar lekker een filmpje gaan kijken en heb toen nog een uurtje op de bank liggen dommelen.
|
Wintertijd
Maar daar trekken de hondjes zich niets van aan. Die zijn net zo vroeg wakker als normaal, dus heeeel vroeg. Gelukkig is het mooi weer dus het is niet zo'n ramp om vroeg op te staan. Wat ik wel een ramp vind, is het aanpassen van alle klokken. De wekkerradio, de thermostaatklokken, de klokjes in de auto, de klokken op stereo's, televisies en telefoons. De enige die zich automatisch aanpassen zijn de Macs in ons huis. En vroeger hoefde je alleen maar de kleine wijzer een stukje terug te zetten, met al die moderne electronica is het helaas niet zo simpel meer.
|
RapidWeaver
Deze week las ik over het programma Rapidweaver, een programma voor de Mac waarmee je heel snel websites kunt bouwen. Op dit moment ben ik het uitgebreid aan het testen en zie hier het resultaat! Wellicht kan ik dit programma ook gaan inzetten voor andere site's die ik onderhoud. Rapidweaver is een erg makkelijk programma om mee te werken. Het enige wat ik jammer vind is dat de vaste grafische onderdelen niet centraal worden opgeslagen maar voor elke toegevoegde pagina in een aparte "images" map. Maar het maken van foto-albums en weblog pagina's is een fluitje van een cent. Een aanrader voor elke Mac-gebruiker die ook wel eens een leuke website wil.
|
Werk aan de winkel
Vanmorgen al vroeg begonnen aan het bijwerken van de site van het dierenasiel. Er zijn nl. weer nieuwe honden binnengebracht en aangezien het asiel op zaterdagmorgen ook open is wilde ik de foto's snel online hebben. Wie weet is er wel iemand op zoek naar een leuke Beagle van 14 maanden.
|
Leuk cadeau
Onze zaak bestaat deze maand al weer 20 jaar. Tijdens een dinertje werd ons door de medewerkers een fantastisch kunstwerk van Forchino aangeboden. Deze van oorsprong Argentijnse kunstenaar woont en werkt nu in Parijs. Het beroemde golfmerk Callaway heet hier Knalaway. Getuige de hoeveelheid lege bierblikjes zijn de heren al behoorlijk laveloos! En dat moeten ze nog naar hole 19......

golfcar

Hier kun je hem rondom bekijken.
|
Naar het strand
Vandaag lekker met de hondjes naar een strandje langs de Oosterschelde geweest. Er was een hele groep aan het kite-surfen. Spectaculair om te zien. Er stond een aardig briesje dus het ging behoorlijk hard. Zelf zou ik het niet durven!
Strand
|
Verboden voor honden
Verboden voor honden

Ammehoela; wij gaan hier gewoon lekker wandelen!
|