dec 2005
Spanieleigenaars: Let op uw saeck!
Gisteravond hebben wij de helft van de chocoladeletter buit gemaakt die ons door de goede Sint was toegezonden. Toen ik vanmorgen om 7.00 uur beneden kwam, lag de chocoladeletter nog keurig in de verpakking op de salontafel. Ik heb de hondjes te eten gegeven en even in de tuin gelaten en ben toen aan het werk gegaan in mijn werkkamer. Toen ik nog even een kop koffie wilde pakken, zag ik het! JayJay had het restant van de letter opgegeten! Ook het plastic deksel van de verpakking was zoek.
Zoals als elke hondeneigenaar moet weten is chocolade zeer giftig voor honden. Gelukkig ging het om gevulde melkchocolade dus dat bevat weinig echte cacao en dus theobromine. Na een korte zoektocht op het Internet heb ik toch besloten hem te laten overgeven om de chocolade uit zijn maag te krijgen. Ik heb dus een lepel zout achter in zijn bek gegooid en hem in de garage gezet. Maar kotsen, ho maar. Frans liet hem dus binnen zodat we hem in de gaten konden houden en wat denk je? JayJay geeft over op het enige stuk vloerbedekking in de kamer! Heel de heisa kwam er weer uit m.u.v een plastic deksel.
Natuurlijk ben ik gelijk begonnen met het schoonmaken van het tapijt en gelukkig zijn er geen ernstige vlekken overgebleven.

Maar nu heeft hij de smaak te pakken. Inmiddels heeft JayJay door dat alle etenswaren die niet in kasten zijn opgeborgen, eenvoudig kunnen worden toegeëigend. Ik was net boodschappen wezen doen, zette de tas in de garage en ben even in de tuin gaan kijken omdat ze allerlei bomen aan het omzagen waren. Kom ik terug, daaaaaag 3 1/2 ons kipfilet. JayJay had de verpakking gesloopt en de inhoud heerlijk tot zich genomen.  angry
En het was het allerlaatste pakje kipfilet bij de supermarkt, dus Frans eet vanavond maar een pak kant-en-klaar nasi uit de vriezer.  grin En nu komt JayJay alweer zeuren omdat het bijna etenstijd is. Ja, daaaag! Hij krijgt vandaag helemaal niks meer.
|
Op bezoek bij de dierenarts
Vandaag zijn we op bezoek geweest bij de dierenarts. De honden gaan binnenkort mee naar Spanje en daarvoor moeten ze zijn ingeënt voor hondsdolheid. Ze zijn allebei hartstikke lief geweest en hebben geen kik gegeven.
|