jan 2006
Jarige Jet
IMG_0014

Vandaag vieren we Pepper zijn verjaardag. Hij is alweer 3 jaar geworden. Vanavond krijgt hij een extra lekkere maaltijd, nl. konijn.
|
Zielig.....
We hadden al enige dagen een gewond zwerfkatje in de tuin. Hij sliep 's nachts op de tuinstoelen. Natuurlijk hebben we wat eten en drinken voor hem neergezet. We hadden besloten om hem proberen te vangen zodat we hem naar een dierenarts konden brengen. Helaas was het al te laat.... vanmiddag lag hij voor de voordeur. Hij probeerde niet eens meer om weg te komen. We hebben hem in een bench gelegd maar zijn voorpootje was vanaf het knietje weg en het was ernstig geïnfecteerd. Hij zag er verder ook helemaal niet goed uit. Binnen 10 minuten was hij dood, hopelijk wetend dat er toch nog wel mensen zijn die om hem gaven.
|
De eerste foto's
Klik hier om de eerste foto's te bekijken.
|
De eerste week
De eerste paar dagen hebben de honden bij ons op de kamer geslapen; het is per slot van rekening voor hen ook even wennen. Pepper bleef keurig op zijn Doggybag liggen maar JayJay probeerde nog wel eens stiekem op ons bed te gaan liggen. Helaas voor hem merkten we het toch wel en moest hij terug naar zijn plaats. Inmiddels slapen ze beiden gewoon in de woonkamer. De hondjes hebben het erg naar hun zin, zo aan de staartjes te zien. In de tuin is genoeg te beleven. Je kunt er verstoppertje spelen, trappetjes lopen, over muurtjes springen en zo. En rondom het zwembad is veel ruimte om lekker met de bal te spelen. Als wij boodschappen gaan doen blijven ze gewoon saampjes thuis.
Helaas is in Spanje geen diepvriesvlees voor de honden te vinden dus we moeten maar een beetje aanrommelen. Bij een grote supermarkt vonden we wel kipkarkassen en kippelevertjes. Nou daar zijn ze dus stapelgek op... En ook een beetje rundergehakt met een eitje gaat er wel in. Alleen van rauwe sardines moeten ze helaas niets hebben. Morgen koop ik een voorraadje lamsribben...... ik hoop dat ze die wel lusten.
|
Vervolg reis
Het heeft de hele nacht gesneeuwd en de honden kunnen voor vertrek nog even lekker in de sneeuw spelen. We zien de reis somber in maar na een km of vijftig rijden worden de wegen schoon en kunnen we lekker doorrijden. Het was de bedoeling om nog een keer te overnachten maar om half zes 's avonds zijn we al op de plaats van bestemming. Na telefonisch contact met de eigenaar van het huis krijgen we toestemming om vrijdagavond al onze intrek te nemen. We moeten helaas nog even wachten omdat de schoonmaakster nog niet klaar is. Dus gaan we met de auto het dorp in, halen voor onszelf een kebabschotel en de honden krijgen een portie Duck. Ze worden nu wel een beetje onrustig, telkens denken ze er uit te mogen en dan moeten ze weer wachten. Na een uur of twee rijden we richting het huis en laten de honden uit in de buurt. En ja hoor, eindelijk is het zover..... ze mogen het huis in. Natuurlijk moet alles uitgebreid besnuffeld worden...... gauw de tuin maar eens bekijken. Die is prachtig..... met leuke trappetjes, muurtjes om over te springen, een hele grote waterbak en allemaal bomen die ze nog nooit gezien hebben. Dan wordt het tijd om de auto uit te pakken, de doggybags worden in de woonkamer gelegd......eindelijk rust.

Morgen gaan we dit eens allemaal uitgebreid bekijken:

207_HF_hoofdfoto
|
Voor het eerst op vakantie
Vandaag is het zover; we vertrekken voor zes weken richting Spanje. De hondjes gaan in de gordels op de doggybag op de achterbank. Ze hebben in december hun hondsdolheidinenting gehad, ze hebben de Scalibor halsbanden om en de speciale ontwormingspillen zitten in de tas, samen met voer, speeltjes en snoepjes. De reis verloopt zeer voorspoedig; de honden zijn lekker rustig en om de twee uur mogen ze even de benen strekken. Na ca. 1.000 km stoppen we in Valence en zoeken een hotel. De honden zijn erg opgewonden - lekker bij de baasjes op de kamer slapen. Helaas begint JayJay te janken als we samen in het restaurant zitten te eten. Er zit niets anders op dan het restant maar op de kamer op te eten en vroeg naar bed te gaan.
|