feb 2006
Met JayJay naar de dierenarts
Vanmiddag om een uur of kwart over een kwam JayJay naar me toe, hij deed heel raar. Net of hij moest overgeven of er iets in zijn keel zat. Ik heb gekeken of er iets mis was in zijn keel maar alles zag er goed uit. Na ongeveer een kwartier begon hij vreselijk te schuimbekken. Het leek wel een overlopende wasmachine. Ik gelijk op Internet gezocht; aangezien hij geen epilepsie heeft, dan misschien een vergiftiging.

Toch maar een Nederlandse dierenarts gebeld, gelukkig was hij nog aanwezig ondanks dat de praktijk om 13.00 uur dicht ging. Onderweg naar de DA heeft JayJay vreselijk overgegeven. De dierenarts vermoedde dat hij in aanraking is gekomen met een processierups. Daarvan zijn dus de kenmerken braken, schuimbekken, geirriteerd tandvlees en tong en kan tot gevaarlijke situaties lijden,o.a. zwellingen van keel en tong met het risico dat ze stikken; toevallig had hij er net een artikel over geschreven in een Nederlands weekblad dat aan de Costa's verschijnt. Hij heeft JayJay een soort pasta toegediend in zijn bekkie en een injectie in zijn voorpootje gegeven. Getuige het gegil was dat een pijnlijke. Bovendien heb ik twee plastabletten meegegeven in het geval hij oedeem ontwikkelt. Voorlopig mag hij de eerste uren alleen maar drinken en als hij blijft overgeven dan moet ik vanavond terugkomen. Maar het lijkt nu al een stuk beter te gaan.

Net was ik even de tuin aan het checken op verdwaalde drolletjes en zag opeens een groot graafgat in het grind en ja hoor, daar liepen ze.... een stuk of 25 van die ettertjes in een grote processie. Dat had de DA dus goed gezien. We hebben ze met een schep verwijderd en over de schutting gegooid.
|